LAGA ELLER ÅTERVINN DIN TYGKASSE. CIRKULÄR EKONOMI

Oria har under de senaste tio åren levererat över en miljon tygkassar till ICA. För att uppmuntra till en hållbar livscykel av den textila produkten kommer Oria att erbjuda att samla in och återvinna tygkassar den 8-9 november i Västerås på Ica Maxi Hälla kl 17-20.

Sandhya Randberg som driver Oria känner stor oro för klimathoten och jorden som vi ska lämna över till våra barn och barnbarn. Därför vill Sandhya via detta event lyfta miljöhoten och visa på en livsstil som håller hela vägen med livsrum för oss alla.
Ni kan få veta mer om Sandhyas tankar och erfarenheter genom hennes föreläsningar om sin egen företagsresa, hållbart företagande och de globala målen. 

ORIAS MILJÖEVENT 8-9 NOVEMBER

Den 8-9 november kl 17-20 står Oria på Ica Maxi Hälla och tar emot trasiga tygkassar för återvinning. Det går även bra att lämna in tygkassar som inte är tillverkade av oss.

Naturskyddsföreningen medverkar också. De kommer att informera kring de stora plastproblemen då våra hav blivit till soptippar. Det finns stora öar av plast, större än Frankrike och snart finns det mer plast än fiskar i våra hav. Djur dör av att de fastnar i plasten och mikropartiklar av plast hamnar i vår mat. 

Vid detta miljöevent ställer konstnären Mattias Käll ut sopkonst. Han har samlat ett års hushållsplast och gjort ett konstverk av det! Han kommer även att visa sina fotografier i samma tema. 

Mattias Käll har ett starkt engagemang i hållbarhetsfrågor och vill med sitt konstnärsskap visa på människans påverkan på naturen och oss själva. Han vill göra det farliga synligt. (mattiaskall.se )

Tack också till Fredric Wigh som gjort filmen!

Välkommen!
Sandhya och Mattias